More news

 
Movies
Jacques - en mand af havet

Find old news:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Jacques - en mand af havet
Sun 28 May 2017
source: KultuNaut

For generationer er navnet Jacques Cousteau forbundet med eventyr på verdens have - og måske især under overfladen på verdens have.

Cousteau var om nogen pioneren, der brød barrieren til den tavse verden under havets overflade og formåede at fascinere en hel verden med sine opdagelser og sine drømme om menneskelig kolonisation af havets dyb.

Samtidig var hans eget liv også et drama. Skønt på overfladen lykkeligt gift, kunne Cousteau ikke undvære erobringerne af andre kvinder, og selv om sønnen Philippe forgudede sin far, var han mindre tilgivende end sin mor og ofte i oprør mod rollen som 'Jacques Cousteaus søn' og mod iscenesættelsen af naturen.

Da hele Cousteaus imperium er truet af kollaps og hans livsdrøm om udforskningen af havet på vej mod skibbrud, vælger Philippe imidlertid at tage med sin far på en risikabel mission i storme og mellem isbjerge til det sidste uudforskede kontinent, Antarktis.

Jérôme Salle har instrueret Jacques - en mand af havet om en enspænder med en drøm, om den verden, han åbnede for mennesker over hele kloden, og om den dramatiske familiehistorie, der fulgte i kølvandet. Filmen er baseret på bøger af Jacques Cousteaus søn og hans betroede medarbejder.

Som dykkerpioneren Cousteau ses Lambert Wilson, mens Audrey Tatou spiller hans kone Simone og Pierre Nimey sønnen Philippe.

Jacques - en mand af havet har biografpremiere den 1. juni.