More news

 
Music
Anoushka Shankar

Find old news:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Anoushka Shankar
Mon 8 May 2017
source: KultuNaut

Hendes far var Ravi Shankar, hendes halvsøster er Norah Jones - og hun er en af klodens bedste sitarspillere. Anoushka Shankar er navnet, og til sommer vender hun endelig tilbage til DR Koncerthuset og Copenhagen Jazz Festival, fem år efter hendes forrygende første besøg i 2012. (Foto: Kristoffer Juel Poulsen)

Den indiske sitarspiller og komponist Anoushka Shankar har dybe rødder i indisk klassisk musik og er i dag en selvstændig stemme på den progressive verdensmusikscene. Siden hun var 9 år gammel har hun studeret hos sin far, Ravi Shankar, sitarlegenden over dem alle, der gik bort i 2012. Op gennem hendes 20'ere udviklede Anoushka sig som en af de mest efterspurgte sitarspillere i verden, og flere af hendes egne album har blandet de spirituelle ragaer med bl.a. flamenco, jazz og moderne klassisk musik med vestligt afsæt.

Shankar står i dag som en nyskabende komponist og en selvstændig stemme for lighed og retfærdighed. Hendes virtuose spil har for længst trukket hende ud af faderens skygge som repræsentant for den spirituelle gren af indisk klassisk musik og dens forgreninger i f.eks. jazz og flamenco, understreget af hendes samarbejde med bl.a. Sting, M.I.A, Herbie Hancock, Peter Gabriel, Madonna, Nina Simone og ikke mindst Ravi Shankar og halvsøsteren Norah Jones.

Anoushka Shankar åbner Copenhagen Jazz Festival 2017 fredag den 7. juli kl. 20.00 i DR Koncerthuset, Koncertsalen.

Billetsalg via drkoncerthuset.dk

Den 39. udgave af Copenhagen Jazz Festival finder sted den 7.-16. juli 2017 på mere end 100 spillesteder fordelt over hele hovedstaden. Programmet offentliggøres løbende på www.jazz.dk